Sebulan naik LRT percuma sempena pembukaan stesen LRT baru

8180gcsmd

Pembukaan rasmi 4 stesen LRT baru iaitu dari Stesen Awan Besar sehingga Stesen Bandar Kinrara BK5 adalah pada 31 Oktober 2015.

Sambutan pembukaan rasmi stesen baru Ampang Line akan diadakan di Stesen Kinrara BK5 pada 31 Oktober dari jam 8 pagi sehingga 5 petang.

bk5-opening

Token perjalanan sehala akan disediakan secara percuma di pejabat-pejabat perkhidmatan pelanggan di empat stesen baru, Awan Besar, Muhibbah, Alam Sutera dan Kinrara BK5, dan pada Stesen LRT Sri Petaling.

Penumpang juga boleh menggunakan MyRapid dan Touch ‘n Go kad transit untuk menunggang secara percuma.

Empat stesen akan menggunakan AMY, keretapi enam gerabak baru kami yang beroperasi pada sistem isyarat baru yang diperkenalkan di seluruh Ampang. Oleh kerana kerja menaik taraf sistem masih berjalan, kereta api baru akan berhenti di stesen Sri Petaling bagi penumpang untuk turun untuk meneruskan perjalanan di laluan seterusnya dari Sri Petaling ke Sentul Timur.

Tiga kereta api AMY akan memastikan kekerapan tren tidak lebih daripada 12 minit. Prasarana telah memperoleh 50 set baru tren enam gerabak, yang akhirnya akan menggantikan semua kereta api di Laluan Ampang.

Jom try ramai-ramai..

You may also like...