Extra by Diyanazman Blog

0

Windows 10 PC yang hanya sebesar pen drive

ARCHOS telah mengumumkan HDMI dongle yang menggunakan Windows 10 dan boleh didapati pada akhir Julai dengan harga cuma USD 99 (sekitar RM370) . PC ini dinamakan, ARCHOS PC Stick dan boleh digunakan dengan mana-mana peranti dengan port...

0

Jetpack bakal dipasaran 2016?

Mengambil masa 35 tahun untuk dimajukan, Jetpack – kenderaan popular dalam cerita-cerita sains fiksyen ini bakal masuki pasaran seawal tahun depan. Harganya???…. USD150, 000!!!..Hampir RM500,000. Mantap! Di beri nama The Martin,  Jetpack ini diperbuat...

0

Apple Watch termahal di dunia adalah berharga..

Semasa Tim Cook melancarkan Applewatch awal tahun ini, semua orang terkejut dengan harga tertingginya yang bernilai USD17,000. Tetapi setelah berapa bulan dipasaran…WTF Range telah memperkenalkan AppleWatch termahal didunia yang berharga USD150,000..bersamaan RM566,310. Cukup untuk beli...

0

Microsoft reveals default wallpaper for Windows 10

Window 10 akan release bulan depan dan untuk itu…Microsoft sudah mula memaparkan pada umum Windows 10’s “hero desktop image” aka the default wallpaper. Maksudnya…setiapkali kita install Windows 10, desktop wallpaper adalah macam ni..

0

Berakhirnya WhatsApp??

Facebook baru-baru ini telah mengumumkan yang Messenger app terkini boleh digunakan tanpa akaun Facebook. Ini bermakna ia boleh berfungsi seperti WhatsApp app. Messenger app ni boleh di muat turun secara percuma dan bakal bersaing...

1

Urban Gardener – Tips Tanaman Kobis

Sekarang saya nak share cara dan teknik menanam Kobis. Kobis ni bukan boleh ditanam di Cameron Highland saja. Kat rumah di Bandar Kinrara pun boleh. Mula-mula tu dapatkan benih kobis yang berlambak kat pasaran..kat...

0

Urban Gardener – Tips Tanaman Sawi

Nak tanam sawi ni agak senang. Tapi memerlukan air dan baja yang mencukupi kalau nak dapatkan daun sawi yg subur. Cahaya matahari yang banyak juga adalah sangat penting. Kalau tanam kat temput redup je..susah la...